Drugi dan Crvenog


Uobičajeno, ni ovaj dan nije počeo kao što sam planirala. Od kasnog ustajanja do odbijanja pola doručka. Na kraju ga je uzela moja mama dok ja pripremim ručak da mogu da se posvetim bez žurbe i njemu i Tot školi, i vratila ga sa dijagnozom opstipacije, te smo celo prepodne proveli mučeći se. Jadničak, stvarno mu nije bilo dobro, a kako to nije uobičajeno za njega nije znao kako da se nosi sa svime.
Elem, još jednom je uhvatio srculenca i kalup za led. Sam kalup ga manje interesuje ali ako mu uz srca dam plastičnu času zabavi nikad kraja. Potom je video Crvenu kutiju i posle rasprostrtog čaršava (lekcija naučena!) pustila sam ga da se igra sa bakom. Uz blage smernice počeo je da joj dodaje jabuku, ribu, narukvicu – sve sem lopatice pošto mu je i dalje No. 1 da presipa pirinač. Zabavu smo prebacili na crveno testo za igru kad je baka krenula da se nervira što podmladak razbacuje pirinač po sobi (ok, stvarno je preterao).
Testo je, kao i uvek, zabava bez premca. Tu sam iz prve ruke videla kako je kad se ne prati dete. Baka je pošto-poto htela da on vadi modlama oblike koje mu ona da na testu koje ona želi tako da sam morala da intervenišem. Malo je falilo da podelim testo na 2 gomile i svakom dam po jednu da se zabavljaju.

DSC_0903

Nije ga držalo dugo, ali za njegov uzrast 20 minuta je fantastično!

„I spy“ bočicu sam mu davala u više navrata – apsolutno ga ne interesuje, na moju žalost. Iako sam upozorena da se ovo može desiti, maličak mi je žao pošto po meni ta aktivnost pruža dobru i raznovrsnu zabavu. Sa edukativne strane – nisam kvalifikovana ali iskreno mislim da ima potencijala. Ova konkretno sadrži bubamaru, dugme, cvet i jabuku. Baš sam ljubomorna na stranjske „Dollar store“ gde možeš sasvim fino svim i svačim da se opskrbiš, ali eto .. moraće da nauči da živi sa crvenim dugmetom i bubamarom.

DSC_0912

Za kraj sam mu sklonila sve autiće i donela i one čuvene „Igračke – razno“ kutije ujakove CRVENE autiće. Odmah je shvatio da ove vidi prvi put, kao i da „Hmmm, ta formula je baš zgodna za rastavljanje“. 4 automobila su direkt išla u garažu, ovo je ono što sam nahvatala.

DSC_0911

Sve u svemu – pouke današnjeg dana su:

  • ustani ranije – oboje ste mnogo sretniji.
  • slušaj svoje dete – ne je ne i možes samo da mu zavidiš na načinu na koji se igra.
  • spremi jednu dodatnu aktivnost, u slučaju da prezire tvoju „I spy“ bočicu.

Za sutra treba negde da pronađem štampač i odštampam ta tri papira – nikako nisam mogla da se setim šta je još crveno sem jabuke, bubamare i cveta.

Advertisements

2 mišljenja na „Drugi dan Crvenog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s