Kobajagi kuhinjica


E, sad je ludilo u punom zamahu!

Ruku na srce, nije to neki posao, ali ja sam našla to da radim dok su bili bolesni a glava kuće je radila popodnevnu smenu! Tad me je uhvatilo i valjda bih svisnula da nisam to tada i obavila.

Papiromanija representa – a segunda parte!

Moram priznati, lepo se uklopila. Nisam od volje birala delove jer sam imala ograničena sredstva za rad, ali zaista se lepo uklopila u taj ćošak. Desno je sudoper, na koji je tata drugi dan od nastanka ove fotografije za reprezentativno kratko vreme montirao pravu slavinu. U sredini je frižider koji iznutra ima jednu policu, što sasvim podmiruje naše potrebe.

Levi deo je moj prvi stolić za kafu, koji iako stoji, vremenom je počeo pijano da se naginje pa ga koristimo da zauzima prostor uza zid. Kartonom sam podelila policu na pola, napravila vrata od rerne i umesto stakla zalepila foliju od fascikle. Vrlo je funkcionalna (naravno ako zanemarimo što ne radi).
Na gornju ploču sam zalepila krugove od folije umesto ringli i čepove od flaša umesto prekidača. Polica je nastala samo zbog seta za čaj, jer je isti trebalo skloniti negde dalje od Balavca a opet da je pri ruci.

DSC_7969

Držač za olovke sada služi kao držač za varjače i kašike, a Pile je još tražio i kecelju i kuvarsku kapu. Sramim se, ali to još nisam napravila.

Da bi ugođaj bio potpun, morala sam napraviti još hrane (pitate li se da li moja banatska strana progovara?)

Sve, sem hleba, je pravljeno od deko-gume. Ima je i kod kineza i po hobi prodavnicama ali i u Univerzalu. Salatu, paradajz i slaninu podcrtavate, odnosno uzmete gumu najsvetlije nijanse koja vam treba pa na nju docrtavate delove koji su tamniji.

Jaje nastaje tako što na belu gumu zalepite narandžasto žumance. Napravite ih više, pa možete ih smotati i staviti u kinder-jaje ili plastična jaja koja se otvaraju, tako da dete može da ih „razbije“ i ispeče.
Hleb je onaj isti sunđer koji sam upotrebila da napravim sladoled – ivice mu samo potamnite, radi efekta kore. Bilo bi super kad bi tu bio pravi sunđer, sa rupicama, pa u tu svrhu možete koristiti i ovakav sunđer za sudove, ako vam ne smeta da gulite onaj zeleni deo – radite s onim šta imate. Ovo ne treba da bude ni skupo ni opterećujuće. Si, volela bih da ima kuhinjicu iz Pottery Barn-a, ali i ovom je bio i više nego zadovoljan – još uvek jeste! Svaki dan nam kuva kafu i najviše voli kad tata dođe da pojede ručak koji mu Pile skuva.

DSC_7984

Busted!

 

I naravno, mala mirođija jedva čeka da se dohvati ama baš svega – veliki bata se buni, ali ne baš mnogo jako, tako da Balavac koristi svaku priliku da šmugne u njegovu sobu i da otvara i zatvara rernu. Naša sreća je što još nije otkrio frižider.

Sledeća stavka bi bila da se svi „uređaji“ prelepe belom ili sivom folijom pa da dobiju onaj „pravi“ šmek. Nadam se da ću to stići da uradim dok im kuhinja ne dosadi, ali verujem da je njima estetika poslednja rupa na svirali-bar dok je kafe i sendviča za ručak.

divider

2 mišljenja na „Kobajagi kuhinjica

  1. Povratni ping: Doručak od dekor gume | Mama iz magareće klupe

  2. Povratni ping: 2 minuta strke – 10 minuta zabave | Kriminal Koka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s