Pop Tarts


Sladoguzci zapovedaju, a ja baš ne volim da mi se zapoveda a ne volim ni kad im ne ispunim. Pa onda tako cunjam po internetskom bespuću čitajući koješta, a onda i isprobavajući svašta.

I eto. Tražih nešto što mogu da zamrznem i podgrejem i da svi budu zadovoljni i nađoh ovo, pod kategorijom „healthy school snack“.

: 290 gr integralnog brašna
:: 1/2 kašičice soli
::: 225 gr putera
:::: 120 ml hladne vode
::::: 1 umućeno jaje sa drc vode
:::::: 7-8 kašika džema

Ugrejati rernu na 190 stepeni, staviti pek papir u pleh.

U mikser sa nastavkom za testo ubaciti brašno i so i izmešati. Hladan puter iseći na santimetarske kockice i ubaciti u mikser. Kad se masa ujednači, kao prezle, dok još radi ubaciti vodu. Po potrebi dodati još par kašika.

U ovoj fazi, testo može da se stavi u frižider na 3 dana ili u zamrzivač na 6 meseci.

Ako odmah pravite – razvucite testo po pobračnjenoj površini, debljine par mm i odsecite neravne krajeve. Testo isecite na jednake četvorouglove, da izađe oko 14 do 16 komada. U sredinu stavite kašiku (kašiku!!! i to bar jednu!!) džema, preklopite drugim parčetom i viljuškom ispritiskajte ivice. Na vrhu bušnite par rupica da izađe para i premažite umućenim jajetom.

Peče se 18-24 minuta. Kad se ohlade mogu u zamrzivač na par meseci, a podgrevaju se u mikrotalasnoj.

wp_20161025_21_49_12_pro

Inače, testo nema ukus. Prhko je i bezukusno, ali ako napravite kako treba, onaj griz koji sadrži I džem I testo je savršen – zato sam naglasila da ide bar jedna kašika džema unutra. Verujem da bi se ukus popravio sa kesicom vanilin šećera u testu, ali meni nije potrebno i volim što je ovde šećer izostavljen.